Gotland

Alldels snart åker vi till Gotland, wohoooooooo!

Hemma igen

Träffade Anna en sista snabbis innan skolan börjar, usch vad hemskt det låter! Mer än en månad, vi är liksom vana att träffas varje dag!! Ska snart börja packa, men det är så tråkigt, blääää!

Vilken härlig start

Åh, vilken härligt start på denna dag och denna vecka! Vid sju kom mamma in och sa att hon skulle ner i tvättstugan och jag började byta om till mjukiskläder. När hon kom upp tog vi cyklarna ner till stallet och gick en jätte kort runda med hunden innan vi gav katterna mat. Sedan la vi ut hö till de hästar som inte kan beta och så släppte vi ut de två som står inne om nätterna och sedan tog vi en lång runda med hunden. Och när vi cyklade till stallet stod det fem rävungar mitt i vägen, så söta! Om lite mindre än en timme ska jag åka till Nacka och träffa min kära vän Anna! Måste ses en sista gång innan Torpshammar. Åh, vad hemskt det låter! Vi kommer inte träffas förns skolan börjar ju...! Och alla andra kommer träffa varandra typ sex-sju timmar före jag får träffa alla men jag har valt de själv så! Men istället får jag träffa Cicilia, Göran och världens underbaraste golden Zantos! Åh, Zantos, vad jag saknar han, haha! Jag saknar dig med Sisi!

Nu vill jag ha hund ännu mera, så sjukt mycket! Hemma hos kusinen i helgen fanns det två små underbara pudlar, hur underbara som helst! Och idag en rotweiler som blev helt galen när det kom en annan hund..! Och liksom gå ut med hunden innan man äter frukost, går till skolan och allt sånt. Åh vad härligt! Tror det blir lite lättare att komma upp ur sängen också om man har hunden hos sig. Nu skulle jag ju liksom cykla hem till hunden men har man den hos sig som kommer och slickar en i ansiktet så blir det lättare att gå upp. Wohoo!

En snabbis!

Ska snart över till kusinen!! Wohooo! Länge sedan..! Ska slänga i mig frukost, hitta några kläder och dra till tåget. LOVE!!!


Hörs på söndag eller måndag :)


Om Du var rolig...

...skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger dig!

Inte bara rolig! Så himla mycket mer, Du är ingenting för mig! Jag hoppas du tar tag i ditt liv en vacker dag och får uppleva samma lycka som jag upplever nu..! Du har gjort mig så illa och om du inte bytter attityd kommer du såra flera. Jag vill dig inget illa, jag vill bara att du ska inse vilken underbar människa du kan vara. För den människan älskar jag!


Connect

Orkade ju inte skriva så mycket i onsdag men nu är jag på krigsstigen igen, haha! Tittade på ett möte från Colour 2005 med en tjej som var grym! Jag är inte lika grym som hon och kan därför inte återberätta det så bra, speciellt inte översätta. Det är lätt att höra det hon säger på engelska och förstå det själv men har svårt att sätta svenska ord på det och engelska kan jag inte skriva på.

Hon pratade om att det finns alltid två vägar här i livet! Det finns en bred väg och en lite smalare väg, när man står där vid sitt vägval så kan man välja antingen den breda eller den smala vägen. Denna breda vägen är väldigt lätt att gå medan den smala vägen är lite svårare men man får ut mer av det.

Ja, hon sa ju mer än så om just detta! Men det fick mig att tänka väldigt mycket och att man alltid ska ta sina beslut ut efter det här. Jag tror aldrig jag riktigt tänker innan jag tar mina beslut, känns inte som om jag tar så mycket beslut. Men som nu har jag två beslut framför mig, fotbollen och att plugga vidare. Jag kan gå den breda vägen och strunta i fotbollen, det är ju jätte enkelt, verkligen super enkelt! Men tar jag den lite smalare vägen och börja med fotbollen så får jag ut mer av det, det är lätt att sitta här och skriv att jag ska börja men vågar jag det i höst, det är frågan! Är Tessi lika på i höst, så börjar jag! Åh, vad roligt! Jag vill ju börja! Och med skolan har jag ingen aning om vilken som är den breda eller smala vägen!

Fullspäckat resten av sommaren

Imorgon ska jag träffa min kusin och resten av hennes familj, åh så trevligt! Det var så länge sedan, vi har lite planer som vi hoppas går i uppfyllelse, så snälla solen, lys! På söndag är det church, så länge sedan ju och så hade JAG några planer med en annan men hon vet inget, haha! NÄR SKA JAG HINNA PACKA DÅ?!??!??!?! Det slog mig nu?! När i hela friden ska jag hinna packa? Halva måndagen och halva tisdag, får gå ut till tvätt och pakning. För på tisdag åker vi ju, till Gotland, wohooooooooo!! I love it over there! Vill bara flytta ifrån Stockholm, vart som helst egentligen! Men inte Skåne, jag förstår inte vad dem säger ju! Det är väl bäst att plugga kvar i Stockholm rent ekonomikst men Norrland lockar ju! Och sedan lockar Norge! Wohoo! Allt är så stressigt i Stockolm med allt för mycket ytliga människor. Haha! Här tar vi cykeln över allt, åkrar hit och dit, stall över allt! That´s life men det är lite för nära Stockholm. Bort från ämnet, haha, efter Gotland kommer jag hem några få dagar, då är det väl time att sova, tvätta och packa om. Iväg två timmar på halkkörning, rida och sedan Norrland två veckor för hoppningsvis, kanske blir det bara en! Men hoppas på två ju! Varför ska en sådan skön människa som Cicilia bo i Norrland för? Sen börjar skolan, längtar och fruktar! Att få träffa Anna fem dagar i veckan ska bli kalas ju och några till underbaringar i min klass men allt pluggande, usch! Men något som jag ser fram emot är fotbollen! Jennifer, Du vågar, Du kan, jag tror på dig!! Hahaha! Kärlek till Er,

Jag älskar Carolina Gynning



Övning ger färdighet


Yes! Har övat på detta typ halva dagen, imorgon blir det galej! Och detta var i början, börjar kunna detta nu..!

Nu är det färdig städat... nästan!

Jag blir aldrig klar, för jag vet inte vart allt ska ta vägen ju! haha! Har fortfarande två påsar kvar i garderoben men de tar jag efter Gotland och Västernorrland! Lyssnar i alla fall på julmusik nu, haha! Ska äta och sedan ska jag ut och cykla, wiho!


Före                                   Efter

Fågeln fick det städat hos sig

Cd-skivorna var i alla oordning! Och detta är världens skönaste säng!

Vilken satsare!

Härligt, härligt!

Fick sova ut idag men vaknade samma tid som alla andra dagar, kul! Men utvilad, känns jätte skönt. Men dock när man vaknar vill man typ lika kvar i sängen en stund och bara njuta av tystnaden men då är det några skitungar utanför som håller på och skrikr och lever om! Drömde förresten om min Norrlandstripp och det var en ren katastrof, kom till Torpis först och hade ingen stanns att ta vägen så drog hem till Cissi fast hon inte hade tid och det var helt kaos. Ah.. det var fullständig kaos! Nu ska jag äta frukost och städa rummet, säger det ofta men det blir aldrig klart! Hittar något roligare jämt att göra men idag ska de bli klart! Sen ska jag träna, wihoooo! Har fått skräck inför det efter som gårdagens träning var så hemsk! Men tar kanske andra hållet idag, då slipper man de värsta uppförsbackarna! Men jag hatar att cykla på vägarna. Det är 70-väg åt vilket håll jag än vänder om jag inte vänder tillbaka, men det är inget roligt att köra samma väg ju!

Vill shoppa

Men jag ska låta bli!! Åh....! Jag vill så gärna bara åka in till stan och shoppa loss men det ska jag låta bli med! Ska vänta till Gotland. Där är det mycket roligare att shoppa också, extreamt mycket roligare. Det är lungt och man kan gå in i alla affärer, exakt alla! Det finns alltid något roligt att titta på, vid stora torget finns det småkrams att titta på, alltid lika roligt. Längtar dit! Stockholmsveckan nu i början och då är Cissi och Niklas på ön. Ska även träffa Erik och Julia så ska vi rida lite. Kusinerna är där och sedan kommer sysslingarna ner, det var väl föra sommaren vi träffades. Sedan kommer jag hem fyra dagar, gör halkkörningen och sedan drar jag förmodligen till Norrland, åh I love it! Jag älskar verkligen Norrland, tydligen Ångermanland och Medelpad. Att det fanns ett landskap som heter Medelpad hade jag ingen aning om! Men för att göra allt lite lättare så säger vi att jag ska till Västernorrlands län, där satt den! Så först några dagar i Ångermanland och sedan en vecka i Medelpad. Och något som är riktigt, riktigt jobbigt är att jag kommer inte träffa Anna förns Medelpad ju!! Måste träffa den bruden innan jag dra till Gotland ju! Mah! Nu ska jag gå och sova, jag vill somna till Mean girls men den filmen är spårlöst borta. Såg den här om dagen, inte i sitt rätta fodrall utan i en cd-skiva frågan är bara vilken cd-skiva det var!

Fotboll é livet


Åh! Jag är helt förvirrad. Ska jag börja spela fotboll i höst eller inte? Jag vill, jag vill, jag vill men vågar jag? haha!

Norrland

Tjohoo! Det är typ bestämt att jag ska fara till Norrland i mitten av augusti, jippi! Hoppas verkligen att min iglo finns kvar då och att inget kommer i vägen. Vad drygt att säga Norrland egentligen, det kan lika gärna vara Kiruna som Gävle liksom! Och jag har typ ingen aning om vilket landskap jag ska till heller, mohaha! Ska se om min Norrlänning har koll! Ångermanland, vad besviken jag blev! Det ska ju vara Norrbotten, mah!

Onda rykten

Jesus Syraks vishet 19:4-10

Att genast tro vad man hör är tanklöst,
och synden drabbar den felande själv.
Den som gläds åt det onda
skall få sin dom,
men den som avskyr skvaller
undgår ett ont.
För aldrig rykte vidare;
det förlorar du ingenting på.
Säg ingenting, det må gälla
vän eller fiende,
håll saken hemlig, om detta inte
är en synd.
Ty den som hör dig blir på sin vakt,
och i sinom tid börjar han hata dig.
Har du hört ett rykte, så göm det
till din död.
Var lugn, det spränger dig inte.

Vilken härlig dag!

Steg upp på morgonen, innan din dag var riktigt vaken! Fick syn på svalorna dom kunde lova vackert väder, så jag tog cykeln och cyklade en timme lång runda, åh det var riktigt jobbigt! Jag trodde att jag inte riktigt skulle orka sista bitten, ville bara slänge cykeln på marken och ta bussen sista bitten men kämpade vidare och klarade hela vägen hem! Skönt, under tiden jag kokade vatten gjorde jag situps och lite fler muskelövningar och stretchade under tiden nuddlarna blev klara, haha! Så ringde en lite brud och åkte till stan och fikade, så nice! Kom hem och skulle rensa upp på mitt bord och hittade Carolas skiva credo och började läsa innehållet och märkte att Andreas sjunger på en av låtarna, så satte på den medan jag fortsatte rensa bland cd-skivorna och när det var klart tog jag fram bibeln och lyssnade vidare på Credo och den boken är så himla klok! Alltså så himla smarta saker det står och jag älskar den! Ska skriva in en liten bit senare som känns lite som om min klass har haft problem med på sistone och som finns över allt! Skitsnack och rykten! Jag längtar så till på söndag nu, jag vill bara komma till passion och träffa alla underbara människor och glädjas i lovsången! Det är den absolut bästa kyrka jag varit i, den roligaste och den omtänksamaste! Utan dem hade jag inte varit där jag är idag, thank you! I love you!



God morgon

FRUKOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sen ska jag träna, wihoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Mina drömmars man, haha!

bildspel_elmander_semi.jpg

Connect

Träffade tre brudar från church idag hemma hos Johanna. Fick en jätte god rabarberpaj och så skulle vi se en coloursak men fastnade vid Dr Phil. Det handlade om ätstörningar och det var en 14 åring som gått ner 28 kilo på tre veckor men hon ansåg sig helt frisk och en 23 åring som haft anroxia i tio år. En bulimiker som haft det i nio år! Och man fick följa med bulimikern en hel dag, hon åt sex potioner! Förstår inte hur hon fick ner allting och så fick man se hennes mage och då såg hon tjock ut, lite gravid typ! 23 minuter inne på toaletten och hon såg ut som ett benrangel. Och 14 åringen som ansåg sig helt frisk, såg helt normal ut, eftersom hon inte var ett benrangel så hade hon inte anorexia. Skulle kunna skriva en hel del här nu men orkar inte just nu...!

Sedan såg vi colour filmen och den fick mig att tänka och den var grym! Wihooo! Orkar faktiskt inte skriva så mycket, är jätte trött! En härlig kväll var det i alla fall...!





PUSS

Redo

Hihi! Nu är jag påklädd och mät och väntar på att få cykla iväg till station och ta tåget in till stan....! men det är typ en halvtimme dit! Hm............!


Tränat och solat, wihooo!

Tog ut cykeln på en vända och mina reflexer är allt roliga haha! Jag är livrädd för ormar och så fort det prasslade till i skogen drog jag upp benen, ihihi! Riktigt härligt att cykla en bit, och konditionen är inte på topp! Men det var gött! Hann sola lite också! Men orkade knappt göra några muskelövningar. Lite drygt att man ska ta ner cykeln i källaren innan man kan börja, egentligen ska man stanna mitt i skogen och göra. haha! Har gjort i ordning mig lite nu, ska laga mat och sedan åka till Johanna, wihooooo!

Ser ut som om solen håller sig kvar!

Yes, solen lyser fortfarande! Jag ska ut och cykla en runda, lite muskelövningar och sedan kanske ta en trutt i solen. Får se vad jag hinner. Men de lär jag nog hinna om solen är kvar när jag kommer tillbaka. Ska vara klar vid sex för att åka till Johanna! Åh, vad jag saknar alla från church...! Igår när jag blåste ut några ljus fick jag verkligen lukten av kyrka och då slog det mig hur mycket jag saknar dem! Men på söndag blir det church, wihoooooo! Har en liten plan som jag ska försöka sätta fart på...! Slå två flugor i en smäll liksom, hihihi!

Solen är här

Och det är inga moln men det hinder väl ändra sig tills solen kommer till solsidan, hihi! Skönt att vakna så här "tidigt" ja, för mig är det tidigt. hihi! Såg the best serie, blue water high, hihi, älskar den serien! Det var en liten hund med idag och sötaste gubben ever "Jag vet inte vad jag skulle göra utan min hund", säger samma här men jag har ingen, det är skillnaden! Ska äta lite frukost, ut och träna och ikväll ska jag över till Johanna :)

The week of the shit

Yes! Norrland vecka 34 (?) ska äga så galet stort, Yes! Jag längtar så galet mycket! Alltså seriöst jag känner inte igen mig själv längre men samtidigt är det jag, hahaha! Så störd! Haha


Antingen eller!

haha...! Antingen så bor jag i en väldigt liten förort eller så handlar jag för ofta på konsum! Hihihihi! Ja, har varit där två gånger idag. Trodde jag behövde köpa smör imorse så gick ner till affären och köpte det och bestämde mig sedan för att ta en morgonpromenad. Försöker förberade mig inför hunden som kommer om några år, hihihi! Genom att dagligen gå ut och ha städat i rummet. Skönt faktiskt, en promenad innan frukosten!

Allsången fick ett lyft idag, ja tittade faktiskt på allsången idag, struntade i det föra veckan efter den första veckans dåliga tv-program! Men idag stod Brolle på scenen och han får förbli en tv-kärlek för mig, hahaha! Dessa fem år med Carola har varit kalas, och den lilla snabbisen med Andreas Johnson var skoj men nu finns det annat i livet som får ta min tid och mina pengar. Jag har ingen aning om hur mycket jag lagt ut på Carola men det är en hel del, och jag skulle haft råd med tre hundar för dem pengarna men jag ångrar ingenting. Och tror inte att jag har slutat älska henne för det, nej nej nej! Carola kommer för alltid att vara the queen of my musicheart! Det var inte bara Amanda och Brolle som lyfte programmet idag, utan allt var bra! Yes! Allsångerna, rockisarna från föritiden, fjortisarna var ju bara för klockrena! Och varför är inter Peter Settman programledare för Allsång på Skansen?? Han är ju kung! Han kan sjunga, han är en programledare och han är roligt, sjukt rolig!

Min bästa vänn


Original Video - More videos at TinyPic

Älskar älskar mitt liv!

Sov ut idag, sköööönt! Skulle vilja sovat längre men en telefonförsäljare ringde och väckte mig, fy! Och sedan ringde Tessi, wihooooooooooooooooo! Och jag är så otroligt lycklig, wihooooooooo! Hoppas det fortsätter så när skolan börjar också men de ska jag se till! GÖR ALLT I TID SÅ BLIR DET INTE STRESSAT! Jo, visst! Men du har redan tusen saker att göra liksom, hihi! Men men, that´s life! Visst kan saker och ting bli ännu bättre än vad dem är men det finns bara en sak i mitt liv som suger just nu!! Och det är att jag inte har en vovsing. hihi! Annars är det kalaskul att leva, wihooooooooo!

Nu ska jag träna, wihoooooooooooooooooooooooo!

Flipp flopp, my babys sucks (?)

 Aaah! Det var nyss på nyheterna. Flipp flopp är till för att ha på stranden för att man inte ska bränna fötterna på stranden eller stenarna, inte gå långa promender eller gå på stan med dem! Iiiiiiiiiiihihi! Jag använder mina flipp flopp över allt ju! Har inte speciellt många skor jag men flipp flopp är det mest av!

Mina få skor:
Foppatofflor, the shit mah! De är ju bara för sexiga!
Pumaskor, lite trasiga!
Träningskor, lite slitna!
Stövlar, I love you my babies!
Converse, krasch! De är skittrasiga...!
Ballerinaskor, tur för er att ni var billiga för er tycker jag inte om!
FLIPP FLOPP- hel svarta! Finflippflopp
FLIPP FLOPP- svart vita! Favoriterna, ny inköpta precis som de helsvarta!
FLIPP FLOPP- rosa! För stranden!
FLIPP FLOPP- svart silvriga! Jag tror era dagar är förbi.
FLIPP FLOPP- guld!

Och så står dem på tv och säger att flipp flopp suger! Flipp flopp is the shit ju! Jag struntar i om jag blir sne!

Ska sova, tidigt!

Hihi! Ja det här är galet tidigt för min del, ska se om Barnen på Luna funkar bättre på min dvd. Helt sjukt bra serie ju, hihihihi! Fattar inte att jag är arton, borde typ vara tio. Men Anna, visst är det gulligt? Haha! Vi kommer förbli tio år du och jag! Imorgon ska jag sova ut.............! Träna...! Och verkligen städa det sista efter renoveringen. Mitt rum är riktigt städat nu faktiskt, ska försöka hålla det så men jag har två små påsar till i garderoben som inte är på plats, suger vädret imorgon så ska de rensas! Nu ska jag gå iväg och leka

Träna, träna, träna, träna!

Under tidens hos pappa har jag fått gratisträning. Vi har cyklat hit och dit, och uppförsbacken till pappa tar hårt på en! Vi har simmat och vi har spelat fotboll och vi har gjort situps och andra övningar och det har känts ibland. Men nu måste jag börja på riktigt! Ihhhhhhhhh........! Vet inte om jag kommer våga börja på fotboll men vi vill ha en bra kondis ialla fall!

Är vädret piss imorgon tar jag fram ett himla rep och hoppar hopprep och sedan situps, benövningar och massa annat. Är vädret bra tänkte jag springa men vet inte vad mina ben klara av ju! Det känns inte när man kutar några varv på fotbolls plan, såfort man går ut i terrängen kommer smärtan! Gotland snart, wihooooooooooo!

Det är såhär jag ser ut, utan tvekan här är jag!

What I got money can't buy
It's just the way that I am
You can watch me if you like
You will find that when you try
Don't try to hard cause you know
It's all a state of mind

So what I'm try to say is you gotta
Find a way to do the things that you wanna do
But you know that you've
Gotta to do it your own way

So, so don't you know
Only the best can get on my show
My, my you can try
But you gotta get it right
So, so don't you know that you got a pretty
Long way to go
Oh, oh my, If toy wanna get
Get on my show

What I need is someone who feels
All of the things that I feel
Enough to make'em real
Can't you see that it could be you
Baby you ain't ready just yet
I think you know it's true


.


Mamma, jag älskar dig!

Min moder sade idag "Åh, jag vill ha en springer spaniel"...! Åh, seriöst! Jag betalar hälften om du köper en, bara jag får leka med den och gå ut och gå med den. hihi! Och hon har varit inne och tjuvat i mitt rum under tiden jag varit hos pappa. haha. Söt! Hon gick in i mitt rum och lånade en Carolaskiva och lyssnade på Som en fjäril. hihi!

Hepp

Jag önskar så sjukt mycket att jag hade en hund just nu! Fatta härligt att behöva gå ut i det här vädret, det gör man ju inte bara frivilligt sådär för att det är skönt. Sitter hellre här inne i värmen och gör ingenting, väntar på att en bil ska komma och köra mig till tågstation. Hade man sin lilla vovsing här så måste man ju ut och gå, det skulle vara härligt! Jag tycker seriöst att det är skönt att gå ut med hundara i alla väder, bara man klär på sig rätt! Men aldrig att jag skulle gå ut helt själv i det här vädret och gå.! Den enda gången jag kan tycka det vore jobbigt att ha hund är när man är sjuk. Man ligger typ med magsjuka och måste ut och gå, eller 39 graders feber, det är väl inte så jätte roligt men det är de som gäller. Och jag fattar inte varför alla håller på och säger att jag ska köpa katt så längre. Vadå så länge? ska jag köpa en katt och sen när jag har råd med en hund kasta ut katten? Jag har aldrig i hela mitt liv viljat ha katt, jo en gång! När mina kompisars katt fick kattungar och vi var nere och lekte med dem typ varje dag och jag blev jätte kär i en av kattungarna. Och kanske en till gång då, när katterna på Gotland fick ungar, hihi, Mimmi eller Molly var ju så söta men underbaraste katten hette Amadeus! Men de är ju när de är kattungar som de är så söta. Men en stor katt har jag aldrig velat ha. De kostar bara pengar en vovsing kan man ha skoj med.  Har lite framtidsplaner nu faktiskt.... men vet dock inte om det är detta jag vill jobba med men jaja... En vovsing och Norrland in 2009! Hej då Stockholm!

REGN!

Vad är det för pissväder?! Sitter och lyssnar på Mimmi Sandén. Ska åka till mamma idag och jag har helt glömt bort om mitt rum är städat eller inte. Hoppas någon tagit hand om fågeln men det har dem nog...! Man saknar han när man är borta men när man kommer hem och måste damsuga hela tiden för att han vägrar äta inne i buren saknar man han inte. Nu är det en vecka kvar i Stockholm, iiiiiiiih! Måste träffa alla ju innan jag åker! Sedan är det Stockholmsveckan med Cissi, wohoooooooooooooo! Och sedan åker hon och Niklas hem, lämna gärna Nova hos mig, hihihi! Sedan är det två hela veckor på Gotland, snälla sol lys! Och sedan är det fyra dagar till på Gotland, hem tre dagar, gör halkkörningen och sedan blir det förmodligen två veckor i Norrland, yes! Det blir i alla fall en, wohoooooo! Hoppas på två ju!!

The Techno


Wohoo! Jag vill köpa denna sötnos ju!

Tänk om man skulle ta och sova

Har tittat på Hotet nyss och jag är så himla skön, hahahaha!! Skönt när man känner så alltså, jag är en himla satsare! hahaha, ja jag är sjukt trött men livet är så himla underbart när man är såhär trött! Himla småsyskon man har då! De smög sig in här och gömde sig men jag kom på dem! Fundera på att sova tidigt idag, ihihi! Typ nu! Det finns ändå inget roligt att göra vid datan. Jag kan läsa lite ur min bok. jag är nog lite värdelös på att läsa böcker, för jag läser om böckerna om och om och om och om och om och om och om igen! hahaha, det blev sådan rolig rytm på tangenterna när man skrev om och om och om och om och om och om och om! Haha, testa så får ni se! hade högläsning ur min bok idag, hahaha!


Bäst


Hovawart

Hovawart är en erkänt mångsidig brukshund. Förutom att vara balanserad och välartad äger rasen skydds- och kamplust, självsäkerhet och hårdhet, balanserat temperament och ett mycket gott luktsinne. Det är en harmoniskt byggd brukshund, hängiven sin familj, vilket gör den till en framstående sällskaps-, vakt-, skydds-, räddnings- och spårhund.

Mankhöjd: Hanhund: 63-70 cm,  Tik: 58-65 cm

Hovawart är en livlig, glad och intelligent hund som älskar att jobba. Den är ivrig att lära sig saker och det är av stor vikt att ge den arbetsuppgifter så att den får jobba med alla sina sinnen. Det kan t ex vara vanlig lydnadsträning, spårning och sökträning

En hovawart älskar sin familj ­ vad den än tar sig för. Den är lika ivrig och glad för att få följa med på en fisketur med båten, en husvagnsemester som på en lång och härlig skogspromenad. Bara den får vara med sin familj. En hovawart blir snabbt en uppskattad medlem av familjen.


Väl fostrad är hovawarten en glad och vänlig familjehund,
som älskar att få vara med sin familj, inomhus som utomhus.
Vänligt inställd till andra hundar och djur.
Uppmärksam och varskor vid främmande besök.
Har en stor vilja och lämpar sig för alla bruksgrenar.
Ivrig att lära sig nya saker


Inom rasen är höftledsdysplasi  inte speciellt vanlig



















Åh, vad jag vill ha hund!

Jag vill, jag vill, jag vill! Jag har tid för en lite rackare, jag har råd att köpa en lite sötnos och jag har råd att försäkra den varje månad och jag har råd att ge den mat och vi behov kan jag få fram pengar för vetrinärkostnaden men jag har ingenstanns att ha min älskling när jag går i skolan. Det är där skon klämmer! Och rasen då ra! Det finns ju så många otroligt söta raser men man kan ju inte bara gå efer utseendet. Har läst om sjukt många olika hundraser, tittade på massa under hundutställningen och har återigen suttit vid datan och läst om de olika hundraserna men det säger inte för mycket. Det står typ att alla hundar är hopplösa, nej men typ! Och en leonberger och berner sennen är jag ju helt kär i me de är ju för stora! Men har hittat en ras som jag faktiskt gillar väldigt mycket både utseendet och personligheten, hovawarten! Sen har ju jag mina fyra favorit hundar sedan tidigare men de känns så vanliga och jag ska ju alltid ha allt ovanligt. Zantos, världens underbaraste golden retriver, saknar den hunden som bara den men ska troligen åka till han (och Cissi, hihi) i augusti! Sedan Nova, himla underbar hund, jag har lust att sno henne, hihi, en labrador! Jenny Galadriel min hund under min barndom, en springer spaniel och den  hunden var verkligen snäll! Och så Sune och Stina såklart, två bordie terrier och de är så roliga! Sune är jätte gammal och sjuk och Stina är ganska ung och frisk. Sune är pigg som bara den, vill ut och gå hela tiden medan Stina hellre ligger kvar hemma och sover! Seriöst, man får bära henne typ halva promenaden!

Hund hit och dit

Efter maten cyklade vi till Willys och satte oss i massagestolen. Hahahaha! Helt sjukt ju, vi åker till Eko gång på gång för att sittat i en massagestol, vi har inte råd att köpa någon själv! Fett skönt i alla fall! Hade lite tjejsnack där på Eko också, under tiden vi turades om att få massage. När alla tre sutit där ett tag gick vi till hundavdelningen. Åh vad man vill gå och slänga ner massa saker i en korg för att förbereda för sin valps hemkomst! Koppel, halsband, matskål, hundmat, och allt annat som behövs. Och nu sitter jag, Johanna och Sofia vid varsin data och tittar på hundar på blocket. Sofia verkar dock tro att allt som kostar är själv köpet av hunden. Och Johanna tittar bara på utseendet så hon ska ha en vallhund utan att valla med den....


Solen tittade fram

Yes! Det blev sol idag trots en dålig väderstart på dagen. Efter att ha ätit en urgod frukost så gick jag och Sofia ner till fotbollsplan och latchade lite innan en tant blev skitsur på oss så vi bestämde oss för att åka och bada. Så vi cyklade iväg till stranden och badade, nice ju! Sedan cyklade vi hem och solade, fett skönt! Färgen börjar synas lite men man är ju inte brun precis, utan man är mindre blek! Ska snart cykla iväg ännu mer, känns skönt! Lite mat först!

Busstrejken är över

Hm... trodde den skulle hålla på längre ju men då kan man börja ta bussen igen men det ska jag låta bli med! Inte alla bussar men strunta i dem softbussarna, typ från mitt hem till tågstationen. Under dessa sommardagar och mindre kalla dagar kan man ju faktiskt gå, jag behöver bara gå upp i tid! När jag skaffar hund måste jag gå upp ännu tidigare, åh vad skönt! När vi är hundvakt på lov brukar mamma ta ut hundarna när hon åker till jobbet och sedan tar jag ut dem när jag vaknar. Men en dag när jag och Cicilia skulle till Malmö typ skittidigt och mamma skulle köra över hundarna till ägarnas jobb innan hennes jobb hann hon inte gå ut med dem. Så upp runt halv sex och ut på promenad, riktigt härligt! Sen var det bara iväg till bussen och skitlång resa till Malmö men det var det värt. Så jag bara längtar tills jag köpe min hund för då måste man verkligen gå ut och det är roligt att gå ut!!! Och på vintern är ju inte favoritsysselsättningen att gå ut och gå bara sådär men med två hundar blir det bara roligt. Så låt mig få vinna och bli miljonär!! Får se om jag åker till mamma idag eller imorgon.......! Hm... vädret suger det är något som är klart i alla fall!

Vart tog sommaren vägen?

Ja, nu sitter man här med regnmoln i luften, inte roligt alltså! En vecka kvar i stora Stockholm sen blir det storön i några veckor. Börjar med Stockholmsveckan och avslutar med Medeltidsveckan!

Motala över dagen

Tanken var att vi skulle åka ut och segla idag men eftersom det blåste och väntades regn så vi bestämde oss att åka till Motala med bilen. På vägen dit stannade vi vid Bergs slussar och åt pizza och glass och tittade på slussarna. Sedan drog vi vidare till Motala där det var Speedway. Riktigt roligt att titta på! Vet inte hur många tävlingar jag varit på men jag minns två, en på Ullevi och denna. Det var tre svenskar med och det gick bra tror jag. En svensk kom i alla fall två, wohoooo!

Smärta men man ska inte klaga

När vi varit på hundutställningen idag så fick vi skjuts hem, skönt! När vi kom hem kände vi för ett bad. Och efter som den ena cykeln är lite styrlös så fick jag skjutsa Johanna på en gammal utan bakåttramp, hatar bakotbromsar! Men det gick bra i alla fall. Så sprang vi ner i vattnet och det var skönt! Så finns det en liten flygbrygga en bit ut som vi simmade till och då befann sig redan typ fem killar där. Och de skulle vända på bryggan, genom att alla skulle stå på ena sidan och tippa över den, okej? Varför vet jag inte. Så jag och Sofia hoppade upp på bryggan och försökte hjälpa till. Det gick verkligen nästan, lite till så hade den tippat. Men halva bryggan åkte ju typ ner i vattnet så man tappade allt fäste och balansen och så flög vi i en efter en. Och det bästa är att vara först och hoppa i!Står man kvar bland dem sista och ramlar i får man bryggan uppsmäld på en och det fick jag, flera gånger. Skitont gör det! Fortfarande! Men det värsta var nog när killarna gav upp och började typ köra herren på teppan och den ena ramlar på bryggan och sedan en duns ner i vattnet, aj! Nu är det tre harar på vår granntomt. Johanna är sugen på att fånga in en och ha som husdjur, eller det var väl jag?!

Sofia "Du ljuger, du är precis som Linda"
Johanna "Vilken Linda?"
Sofia "Linda Bengtzing"
Johanna "Vadå, ljuger hon?"
Sofia "Ja, hon sjunger ju det, jag ljuger så bra"

Ett år kvar i tryggheten

Känns lite så. Gymnasie tiden har verkligen gått fort, för fort! Jag vill börja i ettan igen, jag vill sitta med pirret i magen och undra hur dessa tre år kommer att bli men istället har jag panik! Vad händer om ett år? När gymnasietiden är över? Inget mer ta för givet, iiiiiiiiiiih! Vad vill jag bli? Vill jag jobba inom ambulansen?

Inte ostbågar!!

Jag som har tränat så denna vecka! Så satt man här nyss med ostbågar, not good! Och åt de igår också, känns inte alls bra! Man vill bara stoppa fingrarna i halsen och få ut skiten men ska låta bli med det. Har ätit isglas nu också, hm...! Men det var i alla fall gott och känns inte för onyttigt. Sitter och söker jobb nu så jag kan ha råd med min hund!

Helt inne i en hund just nu ;)

Ja, efter dagens hundutställning är jag mer sugen än någonsin att skaffa hund! Iiiih...! Och typ nyss ville jag mest ha en sällskaps hund, en lekkamrat men nu vill jag ha en mer aktiv hund! Utställning är inget för mig, det var mes roligt att titta på de olika hundarna men som alla står och fixar till dem. Jag tycker hunden är lika fin när den står naturligt innan husse eller matte fixar till benen med mera. Men spår och eftersök låter kul och något som jag älskat hela mitt liv är agility. Freestyle såg också väldigt roligt ut. Hihi! ska göra nytt test efter denna omvändning ;)

Detta bidde betydligt färre raser och det var engelsk springer spaniel, golden retriver och flat coated retriver

Seriöst

Jag vill seriöst ha alla hundraser, haha!
Detta är en Eurasier
Åh, jag vill bara bli miljonär och köpa mina älsklingar, hihi! Får ta rasbeslutet då men vill typ åka iväg i morgon och köpa hund!






























Hundtest

Gjorde ett litet test på vilka hundraser som passar mig. Detta är reslutatet i bilder!

Finsk lapphund                                                                                   Berner sennen

Kaukasisk ovtcharka                                                       Keeshund

Kooikerhondje                                                                   Kromfohrländer
Newfoundlandshund
New Foundland                                                                           Shetland sheepdog

Långhårig vorsteh

Hundutställning


Idag har jag varit på hundutställning och såg denna hund, den är sjukt söt men ändå lite ful. Det såg ut som om det låg en matta på golvet men samtidigt, kolla in denna hund, hur ball är den inte? Hungarian puli heter rasen. Men sötast på utställningarna var ju ändå Austrailen Shepherd hundarna och shetland sheepdog!


Austrailen sherpherd hundarna var så himla unika. Ingen såg ut som den andra men chiauuaurna var rätt roligt att titta på. Och polis och militär hundarna...!




De är ju hur söta som helst! iiiiiih! Som en liten Collie liksom!








.


Vattenspridare, wohoo!

Hahahaha! Jag har badat vattenspridare idag, skit roligt! Och de har sådan där grej som man kan glida på, skitroligt fast här skriver vi inte skit!

Solen är här

Wihoooo! Min kompis Tessi är i hm.. ja hon är utomlands, i lite olika länder, så vet inte vart hon är just nu. Men det är i alla fall dyrt att ringa och därför har hon kommit på att man ska ringa en signal när man tänker på den andra. Så igår kväll ringde jag henne en signal och jag vaknade till hennes idag, naw! Det känns bra! Hon ringde runt halv tio och en kvar senare gick jag upp och tittade på Blue water high, haha, jag älskar den serien! Igår var jag skitförbanad på den och iidag grät jag, jag gråter till alla filmer hm...! Sen skulle jag och Johanna iväg och titta på hundar men efter som det var så fint väder ute ville inte Johanna det. Så vi cyklade ner till sjön och badade och solade. Sen när vi kom hem solade vi ännu mer och solen har satt sina spår. Och jag smorde in mig, jag ska inte bränna mig något mer! Och cykeln jag fick är livsfarlig, styret sitter inte fast ordentligt, de ramlar inte av men de åker åt sidan och är helt löst så man inte kan styra eller hålla balansen. Iiih!

Apro på busstrejken, tack, tack, tack! Jag älskar att dem stejkar, det liksom tvingar en att ta andra alternativ som cykel eller gång. Jag tar ju hellre bussen än går men nu finns det inget alternativ och et känns skönt. Men tack för att ni gör det nu och inte i vinter typ. Då är det inte lika skönt att gå! Hemifrån mig till tågstation är det ju inte så långt men från Skogås till pappa är det en bit, speciellt med en väska! Men det är skönt, har fått gratisträning här! Gång från Skogås, cykel till Eko och sedan hem igen, cykel till och från stranden! Jag köpte ju även en fotboll här om dagen och den har vi latchat med. Och idag har vi faktiskt tränat med vilja, de föra är ju typ ofrivillig träning, man gör det inte för tränadets skull! Men idag har vi tränat och jag blir så glad när jag får komplimanger, haha!

Johanna "Varför slutade du på innebandyn? Du var ju duktig ju"
Johanna "Jennifer! Du har ju magrutor"

Haha, det är alltid kul att höra sånt men de finaste någon sagt om mig är sagt från en lärare! hihihi! Nu ska jag ta min bok och gå ut i solen...!

Barn hit och barn dit

Varken min bror eller jag vill ha barn, för tillfället man vet ju inte vad som sker i framtiden! Jag hoppar verkligen i min syn på framtiden får se hur den blir. Just nu vill jag i alla fall bara skaffa hund och ingen unge men men....! Och idag fick jag reda på att min lillasyster inte heller vill ha barn...! Inga barnbarn i den här familjen inte! Allt hänger på Sofia ;) Ne men saker hinner nog ändra sig!

Satt och diskuterade barn vid middagen och det var jag och Johanna mot pappa och Annika. Det är väl tur att det var så att inte dem satt och berättade hur förjäkligt det var att skaffa unger, hihi! Men pappa sa i alla fall att han aldrig ångrat, inte ens en sekund att han skaffade barn. Naw!

Älskar, älskar mitt liv!

Mah! Jag är så lycklig! Jag är så fruktansvärt lycklig! Jag älskar verkligen mitt liv och just idag älskar jag mig själv, haha!
Älskar man sig själv så vet man ju att man är älskad av någon i alla fall!

Impulsshopping

Johanna hämtade mig på stationen så köpte vi glass och jag böt ut mina lotter men det blev ingen ny vinst där inte. Suck! Sedan gick vi hem och åt vitlöksbröd!! Och sedan behövde Johanna batterier till sin datamus, hon sa mus och det lät ju skit roligt, haha! Så iväg på cyklarna och det var batterier vi var ute efter men jag köpte:
- En FOTBOLL!
- TVÅ flippflopp
- Rakhyvlar
- Ett pannband
- Solglasögon

Var jag i behov av något av det, egentligen inte men jag är nöjd! Fotbollen kostade 40 kr, rakhuvlarna 40, flippfloppen 30 och 50. Brillorna 75 och pannbandet 20! Så det går väl ingen nöd så...!

Little Spot


Vidare, vidare

till pappsen! Har typ packat klart allt, jag hittar ingen flytväst men man får väl låta bli att ramla i vattnet då! Om Johanna kan svara på mitt sms lite snart så drar jag när som helst...! Ska bara äta lite först, wihooo! Tjadåååååååååååå


Lägg dags

Åh... nu är jag trött men känner inte för att sova, hm! Får väl se någon film och läsa någon tidning...!

Ja den stora nyheten idag, Englas mördare är inte psykiskt sjuk. Hm...! Kan man mörda ett barn då är man psykiskt sjuk, det finns inge fisk människa som gör något sånt men det spelar inge roll, in med han på livstid! Det är vad Englas familj kommer att få, en livstid utan sin Engla! Det är hemskt! Önskar man kunde göra något för dem och alla andra som förlorarar sin små älsklingar!

Solen är här!

Jippi! Ska iväg och panta burkar nu, bra för naturen och för min ekonomi! Sedan ska jag steka och packa! Segling i helgen!

3 år


Idag är det tre år sedan min älskade Bianca avlivades!
Den hästen hade verkligen ett hjärta av guld och jag aldrig älskat någon så mycket som henne!
Saknaden är enorm och det känns så overkligt att hon är borta...!



Jag älskar dig min älskade, fina Bianca!


I mitt hjärta lever Du för alltid kvar


Iiiiiiihh... vill ha min hund!

Hm.. jag hade inget att göra nyss så jag installerade the sims och skapade mig själv. Sen åkte jag in till stan och köpte två hundar! haha! Ja, de hade inga berner sennen hundar, så det bidde en rottweiler och en sån här dalmatiner men de fick de namn jag vill ha på min framtida älsklingar, Techno och Little Spot! Tjohoo! haha, men människan är fett tråkig, har sina jobbiga behov och skit man hann ju inte dressera hundarna, skit spel! nej det var ingen hit! Nu ska jag typ sova, se Rädda Willy 2, haha! Älskar dem filmerna, har redan sett trean idag! Wohooo!

RSS 2.0