Plugg....?

Oh. vad jag är aktiv i mitt pluggande! Men ska gå igenom lite nu och skriver det här, ja, orkade inte öppna något annat!!

Sätt på täcke: Lägg på täcket på manken och spänn bogspännena. Dra sedan täcket bakåt och lägg det på plats. Spänn sedan spännena i kors under magen och avsluta med spännena vid bakbenen.

Ta av täcke: Gör tvärt om! Börja vid bakbenen och avsluta vid bogen, dra sedan av täcket.

Visa hästen för veterinär: Tvåhandsgrepp i skritt, tyglarna i en hand i trav. Skritta eller trava en vis strecka eller till veterinär säger att man ska vända. Skritta igenom vändningen och vänd alltid till höger så att veterinären ser hästen klart och tydligt även i vändningarna.

Lasta hästen: Träna hästen och led hästen rakt framifrån och rakt in i transporten, öppna upp så mycket som möjligt. Gå före hästen och ha tygeln under stången i fram när man står på plats med hästen. Med hjälparen flyttar väggen, sätter på bommen och stänger luckan. När luckan är stängd byter man till grimma, får inte vara för kort spänd och inte får lång. Spänner man hästen för kort kan den få panik och är det för långt kan den fastna. Om man byter till grimma och stänger kan hästen även på panik, man ska vara beredd att släppa ut hästen.

Urlastning: Tränsa  hästen och ha tygeln under bommen. När med hjälparna öppnar upp ska man vara beredd på att komma under bommen. Ta det lungt och backa rakt, beröm hästen. Man får inte transportera en häst i över åtta timmar utan rast.

Utrustning vid lastning: Hästen ska ha transportskydd på benen. Täcke och svanslinda är bra att ha på hästen. Ha aldrig sadel på i transporten och inte broddar.

Jaa, ska gå och äta lite lunch tror jag och sedan plugga liter mer säkerhet ;) God natt så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0