Läxa nr 1 - CHECK

Är pälsindustrin miljövänlig eller djurplågeri?


Djuren är också en del av den här jorden,
så varför är dem tvungna att lida för vårt skönhetsideal?
 Det kan inte vara miljövänligt att utplåna våra älsklingar!


Att en pälsjacka håller i tjugo år mer än en vanlig dunjacka kan kanske stämma men när det finns ett alternativ istället för att gå runt med döda djur borde pälsen få sitta kvar på den lilla räven som egentligen skulle sprungit runt i skogen med sina vänner. Långt bak i tiden fanns det inget alternativ, då var det döda eller dö men så ser det inte ut för våra pälsköpare i Sverige. Dött djur har blivit modernt och päls är jätte vackert på djuren inte som jacka! Idag är det svårt att köpa en jacka helt utan päls efter som alla billigare jackor har fuskpäls. Det är extremt onödigt, vill man att folk ska tro att man vill gå runt med dött djur men att man inte har råd?


I praktiken håller en pälsjacka i 20 år men sen är frågan om man verkligen vill använda samma jacka i tjugo år? Jag har haft min vinterjacka i fyra år, den kostade 500 och är fortfarande i bra skick den enda anledningen till att jag vill köpa en ny är för att jag är trött på den. Så varför skulle en päls hålla i tjugo år i ägarens ögon. En person som har råd att köpa den finaste pälsjackan är oftast väldigt modeinriktad och köper troligen en ny nästa år då den inte är något värt. Och för en rikperson tjänar den inget på att sälja jackan vidare. Utan den blir slängd eller så får den hänga där i garderoben till den rutna bort. Samtidigt springer dennes barnbarn runt i fjällen och väntar på att bli offer för pälsindustrin.

I Sverige är det inte så kallt att vi behöver använda päls för att inte frysa det finns andra alternativ, billiga och enkla. Och det blir varmare och varmare i världen för att vi förstör vår jord men där är inte våra vinterjackor den största boven. Skulle alla köpa päls skulle inte jorden räddas snarare tvärtom, våra djur skulle utplånas och tillslut även vi. Att päls är ett miljövänligt val är bara skitsnack, det är enbart ren djurplågeri. Djur är bland det underbaraste som finns och de gör väldigt mycket för oss, man läser om hundar som räddat hela sin familj från att brinna inne, de ger oss föda och väldigt mycket kärlek och så tackar vi dem på det här sättet?


Så till alla er pälsköpare, ni måste vara en människoras av sämsta kvalitet! Om det är så snyggt, varmt och miljövänligt med päls kan ni väl göra en liten päls av er chiwawa och se hur roligt det är. Varför göra skillnad på en räv och chiwawa, det är exakt lika hemskt! Det är lika mycket djur bara att vi en gång i tiden valde att ta hunden till vårt sällskapsdjur. Det är inte ett litet djur ni dödar för ett bekvämlighet utan det är förmodligen hela hans familj som får lida sina sista minuter i livet för att det ska bli en sådan fin päls som möjligt men päls är enbart fint på djuret och det ser enbart äckligt ut på människan. Lev i nuet och låt era barnbarn ta hand om detta enorma miljöproblem som blev till enbart för att ni köpte vanliga jackor istället för päls, jorden kommer förmodligen inte ens finnas om två generationer pågrund av denna onda jackindustri utan päls!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0